logo-pggm
Financiële fitheid 11-8-2022

Een medewerker met geldzorgen kost (veel!) meer dan je denkt

Wist je dat een medewerker met geldzorgen ook kosten met zich meebrengt? En die zijn waarschijnlijk hoger dan je denkt …

Onderzoek van Nibud toont aan dat maar liefst 1 op de 5 huishoudens in Nederland zulke betalingsachterstanden heeft dat er sprake is van betalingsproblemen. Grote kans dus dat dit ook binnen jouw organisatie speelt. Zijn de geldzorgen op een gegeven moment te groot? Dan heeft dit een behoorlijke invloed op de professionele inzetbaarheid en effectiviteit van je medewerker.

Een medewerker met geldzorgen kost duizenden euro’s per jaar

Heb je één (of meerdere) medewerker(s) met geldzorgen? Of denk je dat dit het geval is? Dan is het belangrijk om snel hulp te bieden. Dit voorkomt dat de problemen voor je medewerker nóg groter worden. Denk bijvoorbeeld aan incassokosten of loonbeslag. Daarnaast voorkom je ook hogere kosten voor jouw organisatie. Een medewerker met geldzorgen kost ongeveer €13.000 per jaar. Deze kosten zijn opgebouwd uit:

  • 20% minder concentratie en arbeidsproductiviteit (slechter functioneren);
  • 7 extra dagen ziekteverzuim per jaar als gevolg van de financiële problemen;
  • 3 uur afhandeling per loonbeslag.

Geldzorgen geven een grotere kans op langdurig verzuim

Financiële problemen zorgen voor veel stress. Soms is deze stress zo groot, dat iemand depressief of overspannen raakt. Een medewerker die zich voor een langere periode ziekmeldt brengt hoge kosten met zich mee. Dit kost een werkgever namelijk tussen de €250 en €400 per dag. Des te meer reden – voor jou én je medewerkers - om geldzorgen op tijd te herkennen.

Zorgen over geld komen vaker voor bij bepaalde groepen

Niet iedere medewerker heeft een even grote kans op geldproblemen. Zogenaamde risicogroepen in kaart brengen kan daarom helpen. Zo houd je focus waar dat nodig is. Zorgen over de huidige en toekomstige financiële situatie komen vaker voor bij medewerkers die (onderzoek PGGM&CO, 2019):

  • alleenstaand zijn;
  • een beneden-modaal inkomen hebben;
  • onregelmatige diensten hebben;
  • een huurhuis hebben.

Maak een thema van financiële fitheid

53% van de werkgevers denkt dat medewerkers bang zijn om ontslagen te worden als ze hun financiële problemen met hun werkgever bespreken. Daarom is het extra belangrijk om te zorgen voor een veilige en vertrouwelijke omgeving waarin medewerkers hun situatie te durven bespreken met hun leidinggevende. Dit doe je bijvoorbeeld door van financiële fitheid een thema te maken.

Op tijd in actie komen is belangrijk

De zorgen van een medewerker zijn niet los te zien van zijn of haar prestaties op de werkvloer. In het gratis whitepaper 'Geldzorg en Welzijn' lees je hoe je geldzorgen bij je medewerkers herkent, hoe je er als werkgever mee omgaat en hoe je kunt bijdragen aan meer financiële rust.