Ondersteun jouw werknemers bij financiële fitheid
Geen overzicht, moeite met sparen of zelfs niet rond kunnen komen; veel werknemers in zorg en welzijn hebben te maken met financiële uitdagingen. Deze zorgen nemen ze ook mee naar de werkvloer en veroorzaken stress en soms zelfs uitval. Hoewel werknemers niet graag over geld praten, kun je hierin als leidinggevende wel een belangrijke rol spelen.
Jouw rol als leidinggevende
Werknemers met financiële zorgen zijn vaak sneller afgeleid, zitten niet lekker in hun vel en zijn minder productief. Het is daarom belangrijk om ze te ondersteunen. Hoe je dit doet? Door signalen te herkennen, open gesprekken te voeren en hen door te verwijzen naar hulp. Met onderstaande communicatiemiddelen helpen we je om medewerkers te informeren en bieden we direct bruikbare hulpmiddelen.
Download de toolkit als één pakket
1. Geldzorgen herkennen met de signaalkaart
Voorkomen is altijd beter dan genezen en het voortijdig herkennen van geldproblemen bespaart vaak veel ellende. Deze signaalkaart helpt je bij het vroegtijdig herkennen van geldzorgen en eventuele financiële problemen.
2. Praten over geld(zorgen) op de werkvloer
Mensen praten liever niet over gevoelige thema's. Geld is zo'n gevoelig thema. Toch heb je als leidinggevende een belangrijke rol. Als je het thema regelmatig terug laat komen op de werkvloer is het makkelijker voor zowel werkgever als werknemer om hierover te praten. Met deze handige voorbeeldberichten voor intranet, social media en posters
Download voorbeeldberichten social media & intranet
3. Verwijs naar websites en hulpmiddelen die helpen bij geldzaken
Wil je jouw werknemers verwijzen naar meer externe hulp? Bekijk hier organisaties die hulp bieden bij administratie, schulden en algemene informatie. Wil je direct hulp bieden met bijvoorbeeld een e-learning 'budgetteren' of een fysieke budgetcoach? Bekijk dan onze financiële producten en diensten.
4. PGGM&CO: handige tips en tools
Vanuit PGGM&CO bieden we ook veel handige tips en tools die je direct kunt delen met jouw werknemers. Denk aan tips om te (be)sparen en downloads die helpen bij budgetteren.